Aktuellt

Nedan finner du kommande events och andra aktiviteter kopplade till vår verksamhet. Följ oss gärna via vår LinkedIn- sida för ytterligare relevant uppdatering av aktiviteter!

LIVSMEDELSINDUSTRIN DIGITALISERAR!

Ett seminarium om smarta förpackningar, spårbarhet i livsmedelskedjan och automatisering i processen.

Digitalisering möjliggör nya former av innovationer, underlättar kommunikation och effektiviserar verksamheten. I den smarta fabriken förväntas ny teknik revolutionera tillverkningen. De centrala begreppen är digital teknik, automation och att säkra kompetensförsörjningen för de nya arbetssätten.

Torsdag den 19 oktober bjuder vi in till ett seminarium om digitalisering i livsmedelsindustrin med fokus på smarta förpackningar, spårbarhet i livsmedelskedjan och automatisering i processen.

Bland talarna finns:
• Robin Thiberg från Beneli som kommer att prata om sensorer och spårbarhet inom etikettering
• Tommy Höglund från RISE Acreo kommer att ge oss en inblick om vad som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling av digitala lösningar som tryckt elektronik, NFC och RFID
• Fredrik Boberg från FlexLink kommer att berätta om vilka möjligheter automation ger för den smarta fabriken
• Johan Wiklund, forskare inom struktur- och materialdesign vid RISE Research Institutes of Sweden, kommer att visa en ny metod för in-line flödesmätning baserat på ultraljud och hur detta system hjälpt en världsledande ketchuptillverkare
• Rickard Schelander från Bars Production kommer att berätta om hur de med hjälp av digital tryckteknik har kunnat bredda sitt kunderbjudande med små och flexibla serier

digitalisering 

Anmäl dig i dag och ta del av lyckade exempel på hur du kan utveckla din produktion och din förpackningslösning. 

Allmän information
Tid: 19 oktober 2017 kl 8:30 – 12:30, därefter bjuder vi på lunch
Plats: RISE, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Mer information om anmälan
Anmälan sker via mail till Susanna Moore, Livsmedelsacceleratorn, susanna.moore@ri.se  Vänligen meddela om du vill vara med på den avslutande lunchen och om du önskar någon typ av specialkost. Seminariet är kostnadsfritt. Anmäl dig senast 12 oktober. Vid frågor kontakta Susanna Moore, telefon 010-516 6612. 

Livsmedelsacceleratorn och Packbridge samarrangerar tre seminarier om livsmedelsförpackningar under hösten. Den 16 november hålls det sista seminariet och temat då är Hållbarhet.

 

                    

Den 9 november kör vi en heldags workshop inom affärsmodellering i Göteborg.

Workshopen riktar sig till entreprenörer och företag under 10 anställda som har affärsidéer med koppling till livsmedel med bas i Västra Götalandsregionen. Intresserad? Skicka ett mail till livsmedelsacceleratorn@ri.se  

 

SAVE THE DATE  25 - 26 april 2018

För tredje året kommer Food Venture & Partnering Days arrangeras i Göteborg av Livsmedelsacceleratorn.
Mer info: Kontakta Susanna Moore, susanna.moore@ri.se,
010-516 66 12

 

Food Venture Partnering Day

 

Workshop i affärsmodellering

 

Livsmedelsacceleratorn anordnar med jämna mellanrum workshops i affärsmodellering där vi tillsammans går igenom styrkor och förbättringsområden för just din affärsidé. Nästa tillfälle blir till hösten, där datum kommuniceras närmare. Intresseanmälan kan dock göras redan nu, så läs mer och anmäl dig här.